http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/ ... entow.html
Zetknęliście się z tym?
Niewygodni pacjenci?
Moderator: Beata:)
Nie jestem za ale też nie jestem przeciw takim listom...
Hmm sama czytam w internecie opinie na temat lekarza, do którego mam zamiar się wybrać, więc dlaczego oni nie mogą sobie zrobić listy charakternych pacjentów
Po tym co ostatnio widziałam czekając na swoją kolej do lekarza to nawet powiem, że jestem za taką segregacją aby lekarze i pielęgniarki wiedzieli na kogo oczekują i przygotowali się psychicznie na "charakternego" pacjenta
A niestety przepisy NFZ to nie wina pielęgniarek ani lekarzy, a każdy wyżywa się na nich za brak miejsc itp. 
Hmm sama czytam w internecie opinie na temat lekarza, do którego mam zamiar się wybrać, więc dlaczego oni nie mogą sobie zrobić listy charakternych pacjentów

Po tym co ostatnio widziałam czekając na swoją kolej do lekarza to nawet powiem, że jestem za taką segregacją aby lekarze i pielęgniarki wiedzieli na kogo oczekują i przygotowali się psychicznie na "charakternego" pacjenta

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez malina :/, łącznie zmieniany 1 raz.
...bo trzeba się śmiać, wariata grać, szczęśliwym być i z życia drwić...
Hmmm Malinko, troszkę inaczej rozumiem takie listy
Lekarz powinien być "instytucją zaufania ", i opinię na jego temat zbieram w kilku miejscach, a i tak dopiero po osobistej wizycie wyrabiam sobie zdanie.
Natomiast w przypadku pacjentów, lista i opis jest tworzona przez jedną osobę, w zależności od indywidualnego humoru a głównie statusu społecznego (czytaj kasy) pacjenta. I to Nie jest w porządku. Ale to jest tylko moje zdanie

Lekarz powinien być "instytucją zaufania ", i opinię na jego temat zbieram w kilku miejscach, a i tak dopiero po osobistej wizycie wyrabiam sobie zdanie.
Natomiast w przypadku pacjentów, lista i opis jest tworzona przez jedną osobę, w zależności od indywidualnego humoru a głównie statusu społecznego (czytaj kasy) pacjenta. I to Nie jest w porządku. Ale to jest tylko moje zdanie

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zosiako, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewygodni pacjenci?
http://eurosport.onet.pl/szermierka/tego-nie-leczymy-ten-niech-juz-umiera/tkby8n nie wiem, czy w tym miejscu, ale moim zdaniem warto przeczytać.
Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. Ernest Hemingway