: 2013-05-28, 11:05
Ja teraz też tak zamiast pracować balansuję (ta pogoda chyba) między forum a fb i teraz skopiowałam to przy czym rozwinęła się dyskusja i rozmowę zakończyła ŻO:
Na temat cukru dr Kwasniewski pisze:
"W diecie optymalnej dopuszcza się pewne ilości cukrów prostych, np. w lodach i kremach, ale tylko własnej produkcji, opartych na żółtkach i śmietanie, gdyż tłuszcz spożyty razem z nimi znacznie zwalnia proces wchłaniania tych cukrów do krwi. Ale zawsze trzeba zachować właściwą proporcję w stosunku do białka i tłuszczu."
Także mhm, też ten cukier (nie nadmiernie) inaczej się wchłania w towarzystwie tłuszczu. Ale fakt żółtka to ja mogę jeść ciągle i na okrągło.
I jak zgłębisz swoją literaturę, to pisz
Na temat cukru dr Kwasniewski pisze:
"W diecie optymalnej dopuszcza się pewne ilości cukrów prostych, np. w lodach i kremach, ale tylko własnej produkcji, opartych na żółtkach i śmietanie, gdyż tłuszcz spożyty razem z nimi znacznie zwalnia proces wchłaniania tych cukrów do krwi. Ale zawsze trzeba zachować właściwą proporcję w stosunku do białka i tłuszczu."
Także mhm, też ten cukier (nie nadmiernie) inaczej się wchłania w towarzystwie tłuszczu. Ale fakt żółtka to ja mogę jeść ciągle i na okrągło.
I jak zgłębisz swoją literaturę, to pisz