: 2014-05-26, 14:09
Dziękuję za odpowiedzi, wyciągnę średnią z obu Ewidentny okruch chleba rozumiem, że jest niewłaściwy, ale gluten w pieprzu w całości... Nie wiem gdzie i co miałabym kupować chcąc być aż tak rygorystyczna
Forum stworzone dla chorych na stwardnienie rozsiane -sm
http://stwardnieniesmrozsiane.pl/
pijaq pisze:1.:
bez pieczywa
bez nabiału
bez jaj
i oczywiście bez glutenu w innych produktach
pijaq pisze:Jednak martwi mnie to, że (jeśli dobrze zrozumiałam) tylko 30% SMowców może mieć chorobę spowodowaną przez złe odzywianie, i tylko 30% realnie może zatrzymać chorobę dzięki odpowiedniej diecie.
pijaq pisze: Pieczywo bezglutenowe (przynajmniej to, które sama miałam okazję próbować) jest pełne chemii więc chyba też nie jest najlepsze.
pijaq pisze:Pani Desmond pracuje dla Centrum Medycznego Gamma w Warszawie na Broniewskiego. Testy, o których wspominała są prowadzone właśnie w tym centrum i jest to jedyne takie miejsce w Polsce. Warto dodać też, że są bardzo drogie, ale podobno wraz z ceną idzie jakość w ich przypadku.
Jukka pisze:I takie chleby zamierzam robić
pijaq pisze:Moim zdaniem trzeba przede wszystkim uważnie obserwować jak organizm reaguje na dane produkty.
homag pisze:Jaki chleb pieczesz..?
homag pisze:Dzięki Jukka
homag pisze:Orkisz i żyto odpada, jak chcemy bez glutenu.
homag pisze:Wszystkie chlebki wyglądają smacznie, zwłaszcza ten z bakaliami odjazd, takie smaki lubię.