Olej konopny CBD
Moderator: Beata:)
Olej konopny CBD
Jak w temacie, czy ktoś stosował?
Skoro działa na nowotwory mózgu, to czemu nie na SM?
Trochę się tego obawiam, choć chciałabym zamówić pomimo ceny.
Znalazłam informację, że świetnie działa na spastykę i bóle. Nie mam spastyki, choć mam zaburzenia równowagi- może jednak coś z tymi mięśniami jest.
Ale tak sobie myślę, że skoro jest w stanie zapobiec rozwojowi guza mózgu - o którym tak dużo można przeczytać w sieci, to może jest w stanie zahamować też inne zmiany w mózgu?
Macie zdanie w tym temacie?
To mogłoby może zastąpić ten lek na bazie marihuany, ten na S...
Skoro działa na nowotwory mózgu, to czemu nie na SM?
Trochę się tego obawiam, choć chciałabym zamówić pomimo ceny.
Znalazłam informację, że świetnie działa na spastykę i bóle. Nie mam spastyki, choć mam zaburzenia równowagi- może jednak coś z tymi mięśniami jest.
Ale tak sobie myślę, że skoro jest w stanie zapobiec rozwojowi guza mózgu - o którym tak dużo można przeczytać w sieci, to może jest w stanie zahamować też inne zmiany w mózgu?
Macie zdanie w tym temacie?
To mogłoby może zastąpić ten lek na bazie marihuany, ten na S...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez ana1212, łącznie zmieniany 2 razy.
-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24311880 tutaj jest artykuł oparty na badaniach ludzi chorych na SM, którzy brali olej konopny i olej z wiesiołka. Niestety mało jest dokładnych konkretów na ten temat.
UWAGA, zanim zaczniecie cokolwiek kupować i cokolwiek brać, trzeba sprawdzić JAKI TO OLEJEK. Olejki oferowane w sklepach na ogół nie są tymi co trzeba. Prawdziwy olejek musi mieć odpowiedni stosunek CBD do THC. W przypadku raka i innych chorób, gdzie trzeba coś zabić, stosuje się olejek w wysoką zawartością THC. To najpopularniejszy olejek i NIE NADAJE SIę DLA CHORYCH NA SM. Potrzebny w SM jest olejek, który ma jak najwięcej CBD, a niewiele THC. THC jest potrzebne bo w pewnym stopniu współgra z CBD, aktywuje to co trzeba. Zawartość THC w olejku dla SM nie powinna przekraczać 10%, CBD powinno być jak najwięcej, 30-40%. Taki olejek można zrobić np. mieszając dwie odmiany, np. mango (duża ilość cbd) z jakąś słabą indyjką.
Na początek, zanim zaczniecie kombinować, trzeba sprawdzić czy CBD w ogóle pomaga. Można to zrobić testując na sobie, zupełnie legalnie, ten olejek - http://www.fundacjakrokpokroku.org.pl/opis.php?sid=13
Absolutnie jest bezpieczny. Jeśli poczujecie poprawę, trzeba zainteresować się czymś mocniejszym
Na początek, zanim zaczniecie kombinować, trzeba sprawdzić czy CBD w ogóle pomaga. Można to zrobić testując na sobie, zupełnie legalnie, ten olejek - http://www.fundacjakrokpokroku.org.pl/opis.php?sid=13
Absolutnie jest bezpieczny. Jeśli poczujecie poprawę, trzeba zainteresować się czymś mocniejszym
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mandaryn, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam na forum mandaryn,
O tym czy jest bezpieczny, to chyba decyduje lekarz, a nie mandaryn?
Ps. Jak długo chorujesz na Sm?
Edycja:
Już wszystko wiem, tylko dlaczego zakładasz kolejne konto?? Patrz: Regulamin forum § 1.11
mandaryn pisze:Absolutnie jest bezpieczny. Jeśli poczujecie poprawę, trzeba zainteresować się czymś mocniejszym.
O tym czy jest bezpieczny, to chyba decyduje lekarz, a nie mandaryn?
Ps. Jak długo chorujesz na Sm?
Edycja:
Już wszystko wiem, tylko dlaczego zakładasz kolejne konto?? Patrz: Regulamin forum § 1.11

-
Witam wszystkich bardzo serdecznie to moj pierwszy post na tym forum i chcialbym sie odniesc do wypowiedzi Mandaryna. Wiec jezeli chodzi o mieszanie odmian to trzeba znalesc odmiany dedykowane pod zawartosc CBD zwykle robione przez lub przy wspolpracy CBD Crew. W typowych komercyjnych gatunkach juz dawno zostala zatracona jakakolwiek zawartosc CBD na rzecz wyzszej zawartosci THC i dopiero od niedawna CBD Crew odtwarza rosliny w ktorych znow jest CBD.
Natomiast czy dobrym pomyslem jest robienie oleju z wieksza zawartoscia CBD niz THC tego nie wiem ale z filmow ktore znajduje na you tube dotyczacych stwardnienia rozsianego i marihuany wcale to nie wynika.
Natomiast czy dobrym pomyslem jest robienie oleju z wieksza zawartoscia CBD niz THC tego nie wiem ale z filmow ktore znajduje na you tube dotyczacych stwardnienia rozsianego i marihuany wcale to nie wynika.
Olej konopny CBD
Pojawił się Polski olej z konopii Hemp Element CBD + CBDa 3%
http://sklep.iwnirz.pl/hemp-element-cbd-cbda-3.html
Co prawda ma mniejszy procent ale jest też zdecydowanie tańszy.
http://sklep.iwnirz.pl/hemp-element-cbd-cbda-3.html
Co prawda ma mniejszy procent ale jest też zdecydowanie tańszy.
Olej konopny CBD
Rozpoczynam przygode z olejem konopnym. Takim ''zwykłym'' -kupionym na allegro.
pszemko
-
Olej konopny CBD
Witam. Ja używam CBD - 25% już od kilku miesięcy. Poprawiło mi się spanie, sztywność mięśni złaszcza w nogach dużo mniejsza, a przede wszystkim praktycznie znikł tzw "clonus" (stopotrząs). Biorę po 4-5 kropel pod język, rano i wieczorem. Powinienem więcej, ale to cholerstwo drogie. Powodzenia z olejem.
Poadrawiasm.
Poadrawiasm.
-
Olej konopny CBD
Witam, gdzie kupujecie olej konopny I jaki?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Olej konopny CBD
Najpierw były takie cuda jak NONI, teraz jest olej konopny ciekawe co będzie za rok przecież to wszystko jedno wielkie
Immunomodulin od (8.11.2016) 

Olej konopny CBD
Kto stosuje olejek CBD? Czy ktoś zauważył jakieś zmiany u siebie? Jak wygląda u was dawkowanie?
-
Olej konopny CBD
Witam. Ja używam olej CBD w formie inhalacji, tzn pale go w elektronicznym papierosie. Można kupić w sieci specjalny do tego. Wierzcie lub nie, ale po kilku dniach znikło uczucie "nóg w ogniu". Bolą mnie nadal, ale już nie palą ogiem. Poza tym, śpię jak dziecko :-) po 8-9 godz. co daje mi dobry start rano. U mnie chociaż na to pomogło, nie jest to taniarzecz, ale myślę, że warto. Pozdrawiam 

Wróć do „Leczenie alternatywne”