Święta, święta, święta... :)

Awatar użytkownika
rybka
Posty: 1923
Rejestracja: 2011-05-20, 18:58
Wiek: 46
Lokalizacja: OMC Kraków

Postautor: rybka » 2014-12-31, 22:26

anula;) pisze:Czujcie się...jak u mnie w domu ;-) :lol:


i tak się czuję, a ten łańcuch to z czego zrobiony :?: bo nijak nie mogę go umiejscowić :13:
Ps. storczyk ładny, ja mojego uśmierciłam :oops: , ale ja początkująca jestem
Uśmiechnij się
Dorota
DK - KWC

Awatar użytkownika
renia1286
Posty: 14063
Rejestracja: 2009-06-20, 09:28
Wiek: 53
Lokalizacja: Warmia

Postautor: renia1286 » 2015-01-01, 11:42

Anulko dzięki za pomysł. Mój fikus stoi w rogu i przez niego nie było gdzie postawić choinki.
Miałam go przystroić ale durna nie zrobiłam tego.
W przyszłym roku zrobię to jakem Renia :-D
Nie potrzebuję skrzydeł by latać, potrzebuję ludzi, dzięki którym nie upadnę.

Awatar użytkownika
blanka
Posty: 6949
Rejestracja: 2012-09-07, 17:02
Wiek: 45
Lokalizacja: tarnowskie góry

Postautor: blanka » 2015-01-01, 18:30

Anula- piękne ,naprawę wspomnienia i pamiątki :-) .Zarąbista choinka-i "nasze cudaki "(bo okazuje się ,że nie tylko ja jestem ich wielbicielką :-D ) u Ciebie :-) .

Ślczne Wasze choinki Zośki- tujochinka :lol: i Twoja Zosiako żywa w domu :-)

Rybciu-mnie też sie jakoś storczyki nie trzymają ,no jeden .Dostałam go od "ukochanej" :1: szwagierki i kwitnie jak głupi :shock:
Blanka

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 11:31

Ja dziś pojadę remanentem :D
A było to tak...
Wszedłem przedwczoraj na moją automatyczną kopię w Google, żeby zapodać zdjęcie choinkowe. Zdjęcie nie przeszło mojej osobistej kontroli jakości, bo jakieś poświątecznie niewyraźne było. Widać Sylwester mu nie służył. I przy okazji choinkobrania znalazłem filmik, który nagrałem mimochodem :) myśląc nad sposobem złożenia forumowych życzeń z okazji świąt. O filmiku zapomniałem, a życzenia zapodałem w wersji oszczędnej i szczerze. Dziś zrobiłem nowe zdjęcie choinki i pomyślałem, że dołożę jeszcze filmik. Tylko uprzedzam, że jest to wersja - ot tak. Nawet wzmacniacz nie był włączony, a dźwięk daje sama deska i telewizor włączony w tle :D czemu możemy zawdzięczać obcięte basiory :lol:
Obrazek

I... MęczęWiosło
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 11:41

O Bynik - SG?
Damian

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 11:42

SG :) Kupiona oczywiście w Tychach :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 11:47

Gratuluję.
Powiedziałem sobie, że jak za 5 lat będę w dobrej formie, to sobie sprawię Telecastera.
Będzie pierwsza gitara nierzeźnicza :)

Jak w Werselu, to po sąsiedzku dla mnie :P

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 11:53

Dokładnie. U nich :) Najlepsza obsługa jaką znam :) Pojechałem wydać 580 złociszów, a poszło 1300 :lol: Ale to było rok temu. Dziś myślę o przytuleniu jakiegoś Les Paula. Tylko jeszcze najlepszą z żon muszę przekonać :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 12:02

Hehe...

U mnie ślubna zaakceptowała Skervesena w zeszłym roku, teraz łykneła case na efekty a jeszcze czekam na heada od Maddoga :P

W Werselu brałem rolkowego Shallera ze strunociągiem, jak remontowałem Explorera. Fajna obsługa rzeczywiście.

Eh, jeszcze bym V30 wymienił może na jakieś Eminence'y...
I GAS tylko by się zwiększał he he...

No Wesołych Poświąt :)
Damian

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 12:09

Ja dotychczas męczyłem klasyczne i akustyki, ale zawsze łakomym okiem zerkałem na elektryczne Gibsony. Niestety ze względów finansowych musiałem zadowolić się Epiphonem. Kostek żadnych się jeszcze nie dorobiłem, choć myślałem o jakimś sustainerze, bo mi Santana za szybko gaśnie.
Wesołych Świąt, jak najbardziej :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 12:12

Mój Explorer to Tokai, może przeinwestowany, ale Tokai a nie Gibson.
Sam się zastanawiam po co, skoro mam drewniane ucho i słabe paluchy, ale co mi tam.

Lubię sprzęt okołogitarowy!
Damian

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 12:17

Sinuhe pisze:Sam się zastanawiam po co, skoro mam drewniane ucho i słabe paluchy

Mam identycznie, ale wiem, że gdyby nie gitarzenie, to chyba tylko palcem w nosie bym sobie mógł podłubać. A i to nie na pewno.. Miałem kilka lat przerwy i wtedy mi żona koszulę zapinać i buty wiązać musiała.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 12:21

Eh...

No to się muszę bardziej przykładać.
Czekają nowe strunki na założenie.

Heh - do tego pedalboard w casie muszę zabudować. Bo tego nie da się kołkami od wózka obsługiwać...

Cieszę się, że ludzie potrafią wracać do formy!

Coś było w regulaminie o innych forach.
Ale forum-gitara.pl to chyba nie zbrodnia?
Bywasz?

Awatar użytkownika
Bynik
Posty: 5489
Rejestracja: 2008-04-20, 20:49
Wiek: 53
Lokalizacja: zza winkla

Postautor: Bynik » 2015-01-02, 12:33

W ciągu roku zużyłem trzy komplety z zapasową E. Muszę się chyba na grubsze przerzucić.
A nie robią gdzieś podłóg sterowanych pilotem? Chyba, że robią, ale cena zaporowa.

Przeglądam różne miejsca. W zależności od tego, co mnie w danym momencie w gitarze uwiera. Na stałe nie bywam nigdzie poza tym form.


Wiem, że nas Władza za off-top nie zamorduje, ale może nam jakieś kuku zrobić :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sinuhe
Posty: 224
Rejestracja: 2014-10-27, 13:34
Wiek: 41
Lokalizacja: Tychy
Kontaktowanie:

Postautor: Sinuhe » 2015-01-02, 12:42

No raczej ciężko byłoby, ale zawsze można mieć deskę na jakimś wyższym poziomie choćby na racku, wzmacniaczu, albo stoliczku a efekty (albo multi) włączać raz na cały kawałek dłonią. I nic nie zmieniać w trakcie. Zamiast kaczki z pedałem dać jakiś envelope filter, albo auto wah.

Hm... pewnie też wyszłoby drogo, ale podłoga może leżeć sobie na... podłodze a w zasięgu ręki jakiś looper.

Dobra - kończę, bo offtopuję.
Potraktujmy to, jako objaw dobrego, świątecznego samopoczucia!


Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości