: 2009-10-10, 12:22
Ja też pragnę coś tu dodać. Przepis na łatwe do wykonania szybkie napoleonki
Składniki:
5 szklanek mleka
Torebka budyniu śmietankowego
4 żółtka
Szklanka cukru
Szklanka mąki
Kostka masła
Cukier waniliowy
2 opakowania herbatników lub krakersów
Sposób przyrządzania:
1. Cztery szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem
2. Żółtka utrzeć z cukrem do kogel mogel, dodać mleko, budyń i mąkę- zmiksować
3. Wlać jajeczną masę do mleka. Gotować, mieszając, aż krem zgęstnieje.
4. Połowę krakersów ułożyć na blasze, przykryć gęstym kremem i resztą krakersów.
5. Odstawić, by napoleonki wystygły.
Smacznego
Składniki:
5 szklanek mleka
Torebka budyniu śmietankowego
4 żółtka
Szklanka cukru
Szklanka mąki
Kostka masła
Cukier waniliowy
2 opakowania herbatników lub krakersów
Sposób przyrządzania:
1. Cztery szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem
2. Żółtka utrzeć z cukrem do kogel mogel, dodać mleko, budyń i mąkę- zmiksować
3. Wlać jajeczną masę do mleka. Gotować, mieszając, aż krem zgęstnieje.
4. Połowę krakersów ułożyć na blasze, przykryć gęstym kremem i resztą krakersów.
5. Odstawić, by napoleonki wystygły.
Smacznego