Jeżeli w grę wchodzi szynka to łączę ją z ananasem i serem żółtym, ale konfiguracja oczywiście dowolna, według gustuaisza pisze:Zamiast piersi z kurczaka daję szynkę konserwową pokrojoną w kostkę
Cieszę się, że smakowała , ja generalnie jestem zwolennikiem minimalizmu w sałatkach, dlatego zazwyczaj robi się je szybko i mniejsze prawdopodobieństwo, że się o czymś zapomniMira pisze:zosiasamosia, wyborna sałatka, wypróbowałam dziś
Co do zup to ja zbytnio nie szaleję, oprócz tych podstawowych to robiłam niedawno z serków topionych.
Podsmażyłam dużą cebulę ( ważne aby cebula usmażyła się na złoto, bo potem ładnie łączy się w zupie i nie jest gorzka ), 2 ząbki czosnku - ( dodać pod koniec smażenia cebuli - czosnek smażymy krótko ) i ( nie miksując ) połączyłam z wcześniej przygotowanym bulionem ( ja zawsze gotuję na pozostałościach domowego rosołu ).
Do wszystkiego dodałam 2 serki topione ( 200 g ), doprawiłam solą i pieprzem. Do zupy przygotowałam domowe grzanki - chleb w kostkę, do piekarnika, pod koniec suszenia posypałam drobno startym, żółtym serem.